De Beste Audioboek Apps Om Je Bezig Te Houden Tijdens Een Lange Trip

Meerijden als passagier bij een lange autoreis, een treintrip van uren maken, het zijn van die momenten dat je graag naar iets ontspannends grijpt. De tijd lijkt dan plots veel sneller te gaan. Je kan nog steeds eerst bij de bib langsgaan om een fijn boek te kiezen. Maar je kan ook meteen je hele bibliotheek met je meenemen. We geven je enkele tips.

Hoe Doe Je Dat Dan?

We hebben tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon of een tablet in ons bezit. Als je hier de juiste software op installeert kan je die ook als leesvoer, of beter als luistervoer gebruiken. Eerst zul je even langs de app store moeten langsgaan. Voor de Android besturingssystemen is dat Google Play. De gebruikers van iPhone of Ipad vinden die apps in de Apple-store. 

Eens de app op je toestel is kan je boeken gaan downloaden. Sommige zijn gratis, maar de populaire titels zijn toch steeds tegen betaling. Je kan ook voor een abonnementsysteem gaan. Bij verschillende audioboek apps kan je het systeem eerst uitproberen voor je gaat betalen. 

Zo kan je bij de app Storytel gratis 30 dagen van de bibliotheek gebruik maken voor je een abonnement neemt. De meeste apps bieden je een proefperiode aan. Die is normaal vrijblijvend, en de meeste abonnementen kan je altijd opzeggen.

De vijf apps voor luisterboeken die momenteel het meest gewaardeerd worden zijn:

  • Storytel
  • Kobo Plus
  • Nextory
  • Audible
  • Online luisterbieb

Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Je zult zelf eerst wat navorsing moeten doen om te zien wat het beste bij jou past. En natuurlijk kan je gebruikmaken van de gratis proefperiodes die worden aangeboden. De meeste apps werken prima. Het is vooral het aanbod van boeken, en de daaraan verbonden abonnementsprijs die je in de gaten moet houden.

Op Weg Dan Maar?

Alles mooi geïnstalleerd? Als je app het ondersteunt kan je het luisterboek eerst downloaden daar waar je een Wifi verbinding hebt. Je kan het dan zonder datagebruik afspelen waar je ook bent.

Nu nog de goede oortjes in. Je kan het natuurlijk ook via de speakers van je toestel doen. Maar dat geeft toch enkele beperkingen. De weergave is meestal maar zus en zo, en je medepassagiers zullen niet altijd even gelukkig zijn met jouw keuze van boek. Je bent er klaar voor, een fijne, leesrijke reis start je Storytel gratis en een behouden aankomst gewenst.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top