close
  • woensdag 21 april
Reizen

Een weekendje weg? Dit zijn de leukste locaties

Een weekendje weg? Dit zijn de leukste locaties

Heb jij zin om er binnenkort even heerlijk tussenuit te gaan? Dan kan een weekendje weg een perfecte oplossing zijn. Door de maatregelen rondom het coronavirus is het nog maar lastig om te reizen naar het buitenland. Echter kun je ook in eigen land prima een weekendje weg boeken, want er zijn genoeg leuke locaties in de omgeving. Als de maatregelen rondom het coronavirus het weer toelaten om volop te genieten, is een weekend weg in eigen land natuurlijk heerlijk. Ben je benieuwd naar wat leuke locaties in de omgeving? Wij helpen je op weg en zetten wat leuke ideeën op een rij!

Utrecht

De stad Utrecht is een perfecte locatie voor een heerlijk weekend weg in de omgeving. Zodra de maatregelen rondom het coronavirus weer het een en ander toelaten, kun je hier namelijk veel beleven. In Utrecht heb je veel winkelstraten, dus als je een winkelliefhebber bent zit je hier helemaal op je plaats. Bovendien zijn er in deze stad ook verschillende bezienswaardigheden te bewonderen en kun je hier terecht voor de meest gezellige cafés en restaurants. Reis je met de auto en wil je graag dichtbij het centrum parkeren? Door de drukte kan dit lastig zijn als je niet van tevoren een parkeerplaats hebt gereserveerd. Het is dus zeker aan te raden om vooraf een parkeerplaats te regelen. Hoe je dit gemakkelijk kunt doen? Kijk eens bij Parkeren Utrecht voor de mogelijkheden.

Amersfoort

Een andere leuke locatie voor een weekend weg in de omgeving is Amersfoort. Deze stad is ontzettend gezellig en hier kun je jezelf prima voor een weekend (of langer) vermaken. Als je in Amersfoort bent, is het de moeite waard om de oude en nieuwe binnenstad te bezoeken. In deze stad is namelijk genoeg te bewonderen. Bovendien kun je ook genieten van de meest gezellige winkels, restaurants en cafés. In deze stad kun je urenlang wandelen zonder snel verveeld te raken. Iets dat ook ontzettend leuk is om te doen, is om de stad vanaf het water te bewonderen. Hoe dan ook is Amersfoort een hele leuke locatie voor een weekend weg in de omgeving.

 Utrechtse Heuvelrug

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan is het natuurlijk een leuk idee om een weekend weg te boeken naar een locatie waar je optimaal van de natuur kunt genieten. Goed nieuws, want een toffe locatie in de omgeving is de Utrechtse Heuvelrug. Op de Veluwe na is dit het grootste bosgebied van ons land. En je raadt het al, dit is dus een perfecte locatie om van de natuur te genieten. Het is dan ook een echte aanrader om wandel- of fietstochten te maken door dit mooie gebied. Je kunt jezelf hier urenlang vermaken zonder verveeld te raken. Deze locatie is dus zeer geschikt voor een weekend weg als je jezelf graag in de natuur bevindt.

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke locaties in de omgeving die geschikt zijn voor een lekker weekend weg in eigen land. Bovenstaande locaties kun je in ieder geval in je achterhoofd houden, want deze locaties staan garant voor een mooi weekend weg.

Geschreven door: Redactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook