close
  • donderdag 21 maart
Financieel

Gaat ondernemend arbiter Kuipers een lucratieve finale fluiten? 

Gaat ondernemend arbiter Kuipers een lucratieve finale fluiten? 

Als Björn Kuipers de finale van het WK voetbal fluit, doet dat zijn kassa flink rinkelen. Een wedstrijd fluiten levert de arbiter al sowieso 25.000 euro op. En hij floot er al vier. 

Vast staat dat Kuipers (45) en zijn team niet de halve finale fluiten. De kans op het leiden van de finale is daarmee nog aanwezig. Voor scheidsrechters even spannend als voor spelers. Gaat het bij een voetbalteam nu vooral om wie je tegenover je krijgt, bij de scheidsrechters is het ‘welke wedstrijden krijgen we toebedeeld’. Kuipers heeft het tot nu toe uitstekend gedaan, dus er is een kans om uiteindelijk de laatste pot te mogen leiden. De meest recente berichten geven aan dat bij de halve finale van morgenavond Kuipers vierde official is, wat volgens scheidsrechter Bas Nijhuis geen gunstig teken is, maar het kan nog steeds. 

Kuipers heeft flink eigen vermogen opgebouwd

RTL Z deed onderzoek naar zijn inkomen en het is algemeen bekend dat de man uit Oldenzaal ook een Jumbo-supermarkt en een kapperszaak runt. Hij heeft daarmee al een behoorlijk eigen vermogen opgebouwd. In 2016 zou de ondernemende arbiter al een omzet van 4,4 miljoen euro hebben en 1,2 miljoen winst. Hij zou ook opbrengsten uit het beleggen in bedrijfspanden opstrijken. 

Theatercolleges van een topscheidsrechter

Daarnaast geeft Kuipers regelmatig theatercolleges waarbij hij antwoorden geeft op vragen als: is het waar dat scheidsrechters foute beslissingen later in de wedstrijd compenseren? En wat doet hij wanneer het hele stadion ‘Je moeder is een hoer’ zingt? Aan het einde van het college kun je zijn boeken kopen, of eerder natuurlijk.

Eredivisie fluiten levert jaarsalaris van 70.000 euro

Met zijn bijbaan als scheidsrechter verdient Kuipers ook een duit. Voetbal Inside meldde eerder dat er een jaarsalaris van 70.000 euro staat voor het fluiten van een Eredivisie wedstrijd. In de Europa of Champions League verdient een arbiter nog eens vijfduizend euro per wedstrijd. Op het WK levert een wedstrijd 25.000 euro op. 

Krijgt hij de gelegenheid de finale te fluiten?

We moeten nu afwachten of de WK-wedstrijd tussen Engeland en Zweden zijn laatste was of dat hij door de FIFA in de gelegenheid wordt gesteld de finale te fluiten. Wat daar tegenover staat wordt niet vermeld, maar het zal een flink bedrag zijn. Vanavond en morgenavond worden om acht uur de halve finales gespeeld. Zondag is om vijf uur de finale. 

Bron: VP

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook