Lekker naar de super met een shopper

Dé boodschappentas heet tegenwoordig shopper, en is een flinke tas. Het gaat hier niet om een tas die je meeneemt voor een paar kleine boodschappen, maar een handtas shopper die deel uit kan maken van jouw zaterdag-supermarkt-bezoek.

Misschien laat je je boodschappen vaak thuis bezorgen, toch is een bezoek aan de supermarkt niet weg te denken uit onze maatschappij. Het heet niet voor niets een zelfbedieningswinkel en daarmee geeft het je de vrijheid zelf allerlei levensmiddelen uit de schappen te pakken. Dat is een ongekende luxe en zeker niet altijd zo geweest.

Kruideniers

Want weet je dat de eerste supermarkt in de Eerste Wereldoorlog ontstond in de Verenigde Staten? Het betekende een revolutie in het boodschappen doen. Eerder waren het kruideniers waar je moest vertellen wat je wilde hebben. Dat werd voor je gepakt en stopte je in je mandje.

In 1946 ontstond in Nederland de eerste supermarkt met zelfbediening in Nijmegen, een jaar later lanceerde Dirk van den Broek in Amsterdam zijn zelfbedieningszaak. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat er nog maar zo weinig van waren met tegenwoordig al onze AH’s, Aldi’s, Lidl’s en Jumbo’s.

Laptop

Dé tas die als supermarktbezoeker heel goed dienst doet is bijvoorbeeld de DSTRCT Wilson Park Shopper. Een prachtig lichtbruine oersterke schoudertas die je vanuit je werk zo mee kunt nemen de super in. Je laptop kun je er gerust in laten zitten, in het speciaal daarvoor gecreëerde laptopvak.

Kies je voor degelijk, maar vooral vrolijk, dan is de Tommy HiIfiger TH Raffia Explore Tote een hele fijne tas. Het is een schoudertas van leuk en fris materiaal die overal bijpast. En natuurlijk lekker veel boodschappen kan dragen.

Crossbodytas

Naast de shopper is ook een crossbodytas heel geschikt om boodschappen mee te halen. Je hoeft dus niet eenzijdig te denken bij de functies van alle mogelijke tassen. Heel veel tassen zijn multi-inzetbaar en daar zijn de dames crossbodytassen een goed voorbeeld van. Kijk maar eens naar de Burkely Antique Avery. Daar kun je best wat ‘vergeten boodschapjes’ in meenemen. Dus lekker naar de super!

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top