close
  • woensdag 21 april
Reizen

Op reis met de Lambortinki – met je kop onder de motorkap en nieuwe vakantiekriebels

Op reis met de Lambortinki – met je kop onder de motorkap en nieuwe vakantiekriebels

Reis mee met Martin en Miriam
Martin en Miriam Lammertink zijn sinds 1989 een setje. Ze wonen samen met dwergteckel Joep en beiden zijn zelfstandig ondernemer. Gezelligheid met vrienden, lekker koken en lachen, daar houden ze van, maar vooral ook van samen reizen. Jaren hadden ze een caravan en daarna kwamen de verre vliegreizen. Tot die eerste camperreis in Amerika. Dat was zo’n geweldige ervaring dat ze gingen dromen van een eigen camper. Die kwam er in 2014, de Lambortinki. De naam is een knipoog naar hun achternaam en het luxe automerk Lamborghini. De eerste korte reizen met hun camper gingen prima en het smaakte naar meer. Scooter achterop en sinds dit jaar gaat Joep ook mee. Inmiddels toeren ze alweer drie jaar regelmatig rond met hun rijdende huis en vanaf nu gaan we Martin en Miriam volgen. We pakken hun reisverhalen op vanaf het begin in 2014 in een wekelijkse blog. Hun reizen zullen ons leiden naar mooie plekken binnen Nederland, maar ook naar Italië, Schotland en San Marino. 

Klaar voor de start!

31 augustus 2015

De hele afgelopen week waren we in opperste staat van opwinding; we gingen onze camper weer uit de stalling halen en dat betekende dus dat de vakantie er aan zat te komen. Het leuke van de camper weer voor je deur hebben is dat je er in de avonduren na het werk lekker in kunt klooien en de boel weer spik en span kunt maken voor de volgende trip. We hadden nog een drukke werkweek voor de boeg, dus het weekend was de uitgelezen kans om alles weer aan kant te maken en na te lopen.

Miriam stortte zich meteen weer op de binnenkant van de camper om alles schoon te maken, het bed op te maken, de leesbak weer te vullen met nieuwe magazines en onze ‘bibliotheek’ met boeken weer aan te vullen. Mijn taak is de buitenkant van de camper en aangezien er een koplamp kapot was, moest ik onder de motorkap zijn. Ondanks dat ik op een zeer bedenkelijk niveau technisch ben, begon ik toch met veel vertrouwen aan de klus. Natuurlijk niet voordat ik nieuwe H4 lampen had gekocht om ze allebei te vervangen. Want; als de ene kapot is, dan zal de volgende wel niet lang op zich laten wachten. Regeren is vooruitzien toch? Aangezien het onderstel van onze EuraMobil camper Italiaans is, kun je van tevoren al vaststellen dat je nergens makkelijk bij komt. Dus ik kon, met mijn bovengemiddelde hoofdomvang en mijn ietwat opgezette vingerkootjes, moeilijk bij de koplampunits komen. De motorkap, die in mijn nek lag, nodigde niet uit om er lang onder te vertoeven, dus ik dacht, ik pak een stoel uit de kapsalon van Miriam en kan dan onder de kap zitten en ook makkelijker bij de units komen om eraan te werken. Binnen twintig minuutjes had ik beide koplampen vervangen, oliepeil gecheckt en de koel- en ruitensproeiervloeistof aangevuld. De kap kon weer dicht. Camper afgetankt en de bandenspanning op peil gebracht. Het voertuiggedeelte was hiermee klaar voor vertrek verklaard.

Martin en de camper

 

Mir was lekker binnen bezig en we gingen even binnen zitten met een bakje koffie om weer het gevoel te krijgen. We kunnen niet wachten! Daarna hebben we de laadruimtes onder de camper leeg gehaald en bekeken of alles nog intact was. De stoelhoezen hebben we in de was gegooid, de ruimtes van binnen gestofzuigd en het cassettetoilet nog een keer schoongemaakt. Dat hadden we ook al aan einde van de vorige vakantie gedaan, maar het kan maar beter schoon zijn. Zoals gezegd hebben we het de komende week beiden nog druk en is er ’s avonds niet veel tijd om nog met de camper te klooien. We hoeven nu alleen nog maar onze kleding in te laden, wat boodschappen te doen en de watertank te vullen, voordat we op weg gaan. Waar heen weten we nog niet. Vrijdagavond kijken we naar de Europese weersverwachting voor de komende twee weken en zien wel waar het mooiste weer is. Daar gaan we naar toe. We denken dat het Oostenrijk en Italië gaan worden. Jullie zullen dus wel zien waar we terecht komen. Dus, tot ons volgend camperjoy avontuur!

Geschreven door: Redactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook