close
  • zondag 28 november
Wonen

Schilder Friesland gezocht: waar vind ik die?

Schilder Friesland gezocht: waar vind ik die?

Iedereen heeft eens in de zoveel tijd een schilder nodig. Je kan er ook voor kiezen om het zelf te doen, maar vaak is het resultaat niet zo mooi als dat een professionele schilder het zou doen en duurt het ook nog eens twee keer zolang. Een schilder inhuren is dus de makkelijkste optie. Je kunt het beste zoeken in je eigen regio, want als de schilder helemaal uit Utrecht moet komen terwijl je in Friesland woont dan lopen de reiskosten hoog op. Het trefwoord dat je het beste kunt gebruiken als je op Google zoekt is: schilder Friesland.

Welke schilder is het meest geschikt voor mijn project?

Nu je in de juiste regio zoekt kun je nog specifieker gaan filteren. Als je een schilder zoekt voor buitenmuren dan is het natuurlijk niet handig om een schilder te kiezen die op de website aangeeft gespecialiseerd te zijn in binnenmuren. Je kunt een schilder uitkiezen op de volgende criteria:

Het project

Het was net al even genoemd maar het type schilderwerk moet je ook meenemen bij het vinden van een geschikte schilder Friesland. Wil je de buitenkant van je huis laten schilderen? Kies dan een buitenschilder. Door de kwaliteit van de schilder te benutten zorg je voor het beste resultaat voor jouw project.

Kwaliteit

Meestal kan je op de website van de schilder een aantal projecten bekijken, kijk hierbij goed naar de kwaliteit. Vaak heeft de schilder er ook een kort verhaal bij, over welke soort verf hij gebruikt bijvoorbeeld. Schilders die voor kwaliteit gaan geven soms ook nog garantie dat hun werk voor een langere tijd goed blijft. Vaak staat dit vermeld op hun website.

Prijs

Iedereen wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk maar in een goede schilder moet je geld investeren. Jij bent degene die naar het schilderwerk moet blijven kijken. Als het niet goed is gedaan wordt dat een irritatie puntje. De kosten binnenschilderwerk is vaak lager dan wanneer je buitenschilderwerk hebt. Dit komt omdat de verf voor buitenschilderwerk vaak duurder is en de schilders heeft in de meeste omstandigheden een stijger nodig om op alle plekken te komen. Dit brengt uiteraard ook kosten met zich mee.

Reviews

Kijk ook goed naar de reviews op google en de website. Op de site kan de schilder Friesland van alles beweren maar als potentiële klant heb je het meeste aan reviews van bestaande klanten. Als die tevreden zijn over het werk van de schilder kun je ervan uitgaan dat hij kwaliteit levert.

Hoe duur is een schilder in Friesland?

Prijzen verschillen natuurlijk per schilder maar de kosten voor binnenschilderwerk is gemiddeld 35 euro per uur. Het uurtarief voor een buitenschilder ligt iets hoger, hier betaal je gemiddeld 40 euro per uur voor.

Buitenschilders werken echter weinig met uurtarieven omdat er veel bijkomende kosten zijn zoals bijvoorbeeld een stijger. Daarom hanteren buitenschilders vaak een vast tarief. Dit zijn de gemiddelde tarieven:

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geschreven door: Redactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook