close
  • dinsdag 28 september
Verhuizen

Verhuisbus huren, waar moet je op letten? 

Verhuisbus huren, waar moet je op letten? 

Verhuiswagens zijn er in veel soorten en maten. Of jij nu verhuist met een verhuisbedrijf of zelf een bus huurt, het is belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten!

De grootte van de verhuisbus

Verhuisbussen zijn er in verschillende formaten en hoe groter de inboedel is die je verhuist, hoe groter jouw verhuisbus is die je nodig hebt. Grote verhuiswagens komen samen met professionele chauffeurs, aangezien verhuiswagens van dit formaat een ervaren chauffeur nodig hebben. Gaat het om een kleinere verhuizing, dan kun je overwegen om zelf een aanhangwagen of busje te huren. Een aanhangwagen kun je achter je auto doen en kan tot 5 m3 dragen. Als je zelf een busje huurt, moet je dus goed kijken naar de grootte van de inboedel die je wilt verhuizen.

Borg betalen

Ga jij een verhuisbus huren? Dan moet je vaak een borg betalen aan de verhuurder. Deze borg is bedoeld om mogelijk extra risico op schade te kunnen vergoeden. Hoe groot deze borg is, verschilt per verhuurder. Het formaat van je bus en je eigen risico/verzekering tellen daarbij mee. Het bedrag wordt weer teruggestort wanneer het busje heelhuids wordt ingeleverd bij de verhuurder. 

Ook verhuisbedrijven verhuren soms bussen. Ook zij rekenen met verschillende tarieven. Zorg er dus voor dat je je goed hebt verdiept en een aantal verhuurders hebt vergeleken om zo de beste bus voor de beste prijs te vinden. 

Controleer je verzekeringen

Een ongeluk kan natuurlijk in een klein hoekje zitten, maar op een ongelukje zitten verhuurders natuurlijk niet te wachten! Maar elke verhuisbus is verplicht verzekerd met een WA verzekering. Toch is dat niet altijd genoeg, waardoor het verstandig kan zijn dat je zelf een extra verzekering afsluit. Vaak bieden verhuurbedrijven All-Risk verzekeringen aan. Dat kan verstandig zijn als jij denkt dat je een hoger risico op schade hebt. Kijk van tevoren dus goed naar wat de verschillende verhuurders rekenen voor hun verzekeringen en of deze verzekeringen voldoende dekking bieden. Het is vooral belangrijk dat je goed naar het eigen-risico is van verschillende bedrijven kijkt.  

Huur je de verhuisbus per uur of voor een hele kalenderdag?

Het is belangrijk goed af te wegen of je je verhuiswagen per uur of per kalenderdag (24 uur) huurt.  Als je per kalenderdag afspreekt, huur je de auto voor een dag, vanaf een afgesproken tijdstip. Huur je de verhuisbus per uur, betaal je dus voor het aantal uren dat je de verhuisbus gebruikt. Breng de verhuisbus wel altijd terug voordat de dag voorbij is en het bedrijf sluit. Zo heb je minder risico dat er iets mis gaat met de gehuurde wagen (boetes, schades). 

Aantal vrije kilometers

Een verhuurbedrijf geeft je vaak een aantal van 100 kilometer aan vrije kilometers (zonder kosten). Verhuis je binnen een stad is het vaak geen probleem, maar ga jij naar een andere stad verhuizen kun je zo over de 100 gaan! Het is natuurlijk wat vervelend als je bij moet gaan betalen. Kijk dus goed van tevoren, wat de voorwaarden zijn bij het huren van je busje.

Naar Utrecht verhuizen met ScanMovers

Ga jij naar Utrecht verhuizen en zoek je een verhuizer die perfect bij jouw wensen past? Bij ScanMovers kun je hier je verhuisdetails invullen, waarna zij gaan kijken welke verhuisbedrijven in de buurt, bij jouw aanvraag passen. Binnen 24 uur krijg je maximaal zes verhuisoffertes binnen die je in alle rust kunt gaan vergelijken! Heb je dan dé verhuizer gevonden? Laat het ScanMovers vooral weten en zij regelen de rest voor je!

Heb je nog vragen voor ScanMovers? Neem dan vooral hier contact met ze op. Voor meer handige tips over verhuizen naar Utrecht van ScanMovers, kun je hier verder lezen!

[advertorial]

Geschreven door: Redactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook