close
  • donderdag 21 maart
Relatie en gezin

Zo’n ongeval gaat ieders voorstellingsvermogen te boven

Zo’n ongeval gaat ieders voorstellingsvermogen te boven

Vandaag leef je je gewone leven, terwijl in Oss het verdriet de overhand heeft. Natuurlijk gaat ieders leven door, maar een ongeval als deze, waar vier jonge kinderen bij omkwamen, laat niemand ongemoeid.  

Een begeleidster en vijf kinderen waren met de elektrische bolderkar van voorschoolse opvang Okido onderweg naar school. Het was half negen in de ochtend. Bij de bewaakte spoorwegovergang leken de remmen van de kar het niet te doen en werd de kar door een trein geschept. Slechts de begeleidster en één kind overleefden het ongeval. Zij liggen zwaar gewond in het ziekenhuis. 

Samen huilen

“Het enige dat we kunnen doen is samen huilen, elkaar troosten, alle tegenstellingen vergeten en elkaar vinden in het verdriet,” sprak burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans gisteravond tijdens een herdenkingsdienst. Op dat moment reden de treinen bij Oss stapvoets. 

Nazorg en opvang

De betrokken kinderen, allemaal in de basisschoolleeftijd, komen uit drie gezinnen. Eén gezin moet twee meisjes missen. Vandaag wordt besloten of er nog een officiële herdenkingsplechtigheid wordt gehouden of een stille tocht. 

Voor de mensen die in de trein zaten is een telefoonnummer beschikbaar waar ze terecht kunnen voor nazorg. Ook is er voor direct betrokkenen een opvangcentrum in Oss geopend. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook