close
  • vrijdag 22 oktober
Reizen

Zwarte maandag: ga op tijd naar Schiphol

Zwarte maandag: ga op tijd naar Schiphol

Je zou bijna denken dat heel Nederland op Schiphol moet zijn. Op de luchthaven is het vandaag de drukste dag van het jaar. 

Er zullen drieduizend passagiers meer zijn op het vliegveld in Amsterdam dan vorig jaar. De teller staat daarmee op 233.000 passagiers. Omdat vorig jaar veel mensen hun vlucht misten door drukte, en ook de drukte in de maand mei tot chaos leidde, wordt er nu extra op geanticipeerd. 

Rijen wachtenden

Er wordt flink veel personeel in gezet en de winkeliers in de hallen zetten een tandje bij. Maar je kunt op de vingers natellen dat er lange rijen wachtenden zullen ontstaan. Je kunt dus maar beter netjes op tijd aanwezig zijn als je vandaag met het vliegtuig op vakantie gaat, en houdt vooral rekening met de drukte op toegangswegen naar Schiphol en het zoeken naar een parkeerplek. 

Speciale doorgang

Reigers met slechts handbagage krijgen vandaag voorrang via een speciale doorgang. En er zullen ‘crowdteams’ zijn die passagiers snel de weg wijzen en advies geven. Want veel passagiers zien in zo’n enorme hal met heel veel mensen, gewoonweg niet meer waar ze moeten zijn. 

Kans op vertraging

Het blijft van kracht dat je als reiziger binnen Europa twee uur voor vertrek aanwezig moet zijn en voor reizen buiten Europa drie uur. Volgens medewerkers van Schiphol gaat het juist mis als mensen uit voorzorg nog veel eerder komen. Mensen van een eerdere vlucht maken dan kans op vertraging door juist onnodige drukte. 

Maandag topdrukte

Het aantal reizigers is weer meer dan vorig jaar, 2,4 procent meer. Deze zomermaanden kent Schiphol een totaal van 12,7 miljoen reizigers. Veel mensen laten zich naar de Verenigde Staten vervoeren en ook Engeland, Spanje, Griekenland en Italië zijn populair. Op maandag 6 augustus wordt eveneens een topdrukte verwacht. 

Geschreven door: Redactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook