close
  • woensdag 3 maart
Mobiliteit

Defensie viert komst F-35 met een fly-by

Defensie viert komst F-35 met een fly-by

Op donderdag 31 oktober 2019 arriveert de eerste F-35 van de Koninklijke Luchtmacht op Nederlandse bodem. Deze keer niet voor een belevingsvlucht of een testvlucht, maar voorgoed. Hiermee wordt de transitie van F-16 naar F-35 officieel ingezet. Een historisch moment in de geschiedenis van de Koninklijke Luchtmacht.

De komst van de F-16, veertig jaar geleden, werd groots gevierd door zowel de Koninklijke Luchtmacht als de Nederlandse bevolking. In de nationale kranten schitterden krantenkoppen als ´Wapenaankoop van de eeuw´ en ´De grootste investering in de Nederlandse Defensie ooit verricht´. De Koninklijke Luchtmacht viert de definitieve komst van de F-35 met het besloten event First Aircraft Arrival.

First Aircraft Arrival

De eerste F-35 zal op donderdag 31 oktober tijdens de First Aircraft Arrival landen op vliegbasis Leeuwarden. Voorafgaande aan de landing van het nieuwe gevechtsvliegtuig, richten een aantal sprekers zich tot de genodigden van deze dag.

Om de komst van het nieuwe generatie gevechtsvliegtuig te eren, zal halverwege de middag door de F-35, F-16, Hawker Hunter en de Spitfire een korte airshow gegeven worden. Aansluitend aan deze luchtdemonstratie maakt de F-35 zijn definitieve touchdown met een daarbij behorende ceremonie.

Geschreven door: Redactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Volg ons via Facebook